Výbava pro novorozence – Co vše potřebujete pro příchod miminka

Výbava pro novorozence – Co vše potřebujete pro příchod miminka

Vítejte⁣ uvnitř světa příprav na ⁤příchod nového člena do rodiny! ⁣Pokud se chystáte přivítat novorozence, určitě se ​ptáte sami‌ sebe:⁣ "Co všechno potřebuji pro‌ mé miminko?" Ať⁤ už jste budoucí rodič nebo jenom⁣ blízký přítel ‌či rodinný⁣ příslušník hledající​ informace, ‌jste‍ na správném místě. Ve zmítajícím se světě ⁤nabídek a reklam se někdy může zdát těžké ⁤najít‍ správné vybavení, které potřebujete pro novorozeného. V tomto článku ⁤se podíváme na důležité věci, které⁣ byste měli mít⁢ na paměti ‌a které vám ⁢mohou pomoci ⁤vybrat ⁣správnou výbavu pro vaše⁤ miminko. ⁤Bezpečnost, pohodlí a praktičnost jsou naše klíčová slova, takže se‍ do toho vraťme společně!
Příprava na příchod miminka: Základní výbava, kterou ⁤potřebujete⁢ mít‌ doma

Příprava na ⁤příchod miminka: Základní výbava, ​kterou potřebujete mít doma

Před příchodem nového člena rodiny ⁣je⁤ důležité připravit ‌všechny potřebné věci, které ⁣budete potřebovat pro péči o novorozence. Základní‍ výbavou pro ⁢miminko jsou ⁢především oblečení, postýlka, kočárek a autosedačka. Zde je seznam věcí, které byste ⁣měli mít hotové před příchodem miminka:

  1. Oblečení: Novorozenci vyžadují ⁣měkké a pohodlné oblečení. Měli byste mít dostatek šatů a kombinéz, body, punčocháčů a ponožek,⁢ stejně jako čepic a rukaviček na ochranu před chladem.

  2. Postýlka: Pro bezpečné spaní miminka je nezbytné⁢ mít kvalitní‍ postýlku ⁢s pevným matrací a stranami.⁤ Investujte do pevného dřevěného nebo kovového dětského lůžka ‍s ⁣regulovatelnou výškou ‌nastavitelnou na růst dítěte.

  3. Kočárek:⁤ Pro pohodlné⁣ přepravení ⁤miminka venku‍ potřebujete‌ kvalitní kočárek se svěšenou korby, která umožní dítěti relaxovat, stejně ​jako bezpečnostní pásy ‌a koš ⁤na nákupy.

  4. Autosedačka: Bezpečnost je nejdůležitější‍ při přepravě miminka autem. Měli byste⁢ investovat do homologované autosedačky, která je ⁢schválena ​pro‌ váhu a výšku vašeho dítěte. ‍

Mějte na paměti, že toto jsou pouze základní výbavy, ​které budete potřebovat pro‍ příchod miminka. Existuje mnoho dalších věcí, které můžete mít doma, jako jsou dudlíky, láhve, láhev na vodu, přebalovací⁣ stůl, lázně pro kojence a další. ​Je důležité plánovat ‌dopředu a pořádně se připravit, abyste měli všechno, co potřebujete pro pohodlný ‌a bezpečný příchod ​nového člena do ⁣rodiny.

Bydlení s novorozencem: Jak připravit dům pro maximální pohodlí pro vás i miminko

Bydlení s novorozencem: Jak připravit dům ⁤pro maximální pohodlí pro vás i ⁤miminko

Prostředí, ve kterém se váš novorozenec bude nacházet, je klíčové pro jeho pohodlí​ i bezpečí. ​Připravit dům⁢ pro‌ příchod miminka ⁢může být poměrně náročné, ale díky správné výbavě ⁣se můžete snadno přizpůsobit novým⁢ potřebám vašeho ⁣nejmenšího.

Jednou z nejdůležitějších věcí, kterou budete potřebovat, jsou kvalitní kočárek, autosedačka a ⁢nosítka. Kočárek by měl být pohodlný, lehký a snadno ovladatelný, ⁣aby se vám s ním dobře manipulovalo. Autosedačka ⁢je‍ nezbytná pro bezpečné cestování s dítětem a ​nosítka oceníte například při procházkách v ‌přírodě nebo při ustlání ⁣dítěte.

Dalším důležitým prvkem jsou postýlka a matrace pro novorozence.⁤ Postýlka‌ by měla být stabilní, bez ostrých hran⁤ a s‌ dobře nastavitelnou ⁤výškou matrace. Matrace by měla být dostatečně měkká, ale ‌zároveň dostatečně tuhá, aby poskytovala ⁣správnou oporu páteři​ miminka. Nezapomeňte také na potřebné povlečení a peřinky.

V pokoji, kde bude váš novorozenec odpočívat, se⁢ mohou hodit ‍i další doplňky. Například ⁣nocní lampa ‌s ⁢jemným světlem vám usnadní noční⁢ kojení či přebalování. Někteří rodiče si rádi pořídí i dětský ⁤monitor, který vás upozorní na to,‍ že ⁢se vaše dítě probudilo nebo potřebuje ​vaši pozornost. Mějte ⁤však na paměti, že každé dítě je jiné a ‍co​ jednomu⁢ vyhovuje, nemusí vyhovovat druhému.

Výbava pro⁤ novorozence je samozřejmě mnohem rozsáhlejší, ale tyto základní prvky vám pomohou připravit ⁤dům pro maximální pohodlí pro ​vás i vaše miminko.​ Nezapomeňte se také poradit s ostatními ⁢rodiči, které‌ doplňky ‍a‍ výbavu doporučují a ⁢zvažte také svůj⁣ vlastní životní styl a preference. S správnou výbavou​ se váš domov snadno promění ⁢v místo plné lásky ⁤a radosti pro vás i ⁤vaše novorozené dítě.
Péče o novorozence: Nezbytné produkty pro čistou a zdravou pokožku vašeho dítěte

Péče o novorozence: Nezbytné produkty pro čistou ⁣a zdravou pokožku⁣ vašeho dítěte

Pro správnou péči o‍ novorozence je ⁤důležité⁤ mít vhodné produkty, které ‍pomohou udržet jejich pokožku čistou a zdravou. Existuje několik‍ nezbytných věcí, ⁢které byste měli mít ‍připravené před příchodem ⁢miminka.

Prvním​ a‍ nejdůležitějším krokem je vybrat vhodný dětský krém nebo olej. Je⁢ důležité vybrat produkt, který je⁣ šetrný k citlivé ⁢pokožce novorozence ​a neobsahuje žádné dráždivé​ látky. Doporučuje se vybrat‍ hypoalergenní výrobek, který bude zanechávat pokožku‌ jemnou, ​vyživenou ​a‌ chráněnou. ⁣Můžete zvážit i přírodní produkty, které neobsahují žádné ⁤umělé chemikálie.

Další nezbytnou ⁣věcí je kvalitní mýdlo⁢ nebo gel na mytí těla. Zde je také‌ důležité vybrat produkt​ určený specificky pro dětskou⁣ pokožku, ‌který ​bude jemný a nezanechá žádné zbytky, které by mohly způsobit podráždění. Vyhněte se výrobkům obsahujícím parfém, barviva nebo ⁣jiné přísady, které by mohly podráždit citlivou pokožku novorozence.

Dalším krokem je vybrat​ si​ správné pleny pro vaše dítě. Existuje mnoho druhů plen na trhu, jako ⁣jsou jednorázové plenky, látkové plenky nebo ekologické plenky. Je⁣ důležité vybrat produkt, který je ⁤šetrný k pokožce a zároveň vyhovuje vašim ‍potřebám⁤ a preferencím. Pokud⁢ se ⁣rozhodnete pro jednorázové plenky, ​vyberte ​si takové, které‌ jsou hypoalergenní a ​obsahují⁤ super‌ savé ⁣jádro ⁢pro maximální ochranu proti únikům.

Vedle těchto nezbytných produktů je také dobré mít doma⁢ jemné ručníky, které ‌budou sloužit pro ⁢osušení miminka po koupání. Vyberte si ručníky vyrobené ​z měkkého a⁣ absorpčního materiálu, který nebude dráždit citlivou pokožku‌ vašeho dítěte. Můžete zvážit⁤ i několik kousků, abyste měli vždy k dispozici čistý⁢ ručník.

Na závěr je ⁢také důležité provést důkladný⁣ výzkum a hledat zkušenosti a recenze ostatních rodičů na produkty, které plánujete používat ⁤pro péči o vaše ‌dítě.‍ Každé dítě je jiné, a proto je důležité ​najít produkty, které​ vyhovují jeho​ specifickým⁣ potřebám. S vhodnými​ produkty a péčí budete mít jistotu, že dětská pokožka zůstane čistá, ​zdravá a chráněná.
Přeprava a cestování s miminkem: Jak vybrat vhodné vybavení​ pro pohodlné a bezpečné cestování

Přeprava a⁣ cestování ‌s miminkem: Jak vybrat vhodné vybavení pro ⁣pohodlné a bezpečné cestování

Pokud plánujete cestování ⁢s novorozencem, ⁣je ⁢důležité být připraveni a zajistit⁤ mu⁤ bezpečnou a pohodlnou jízdu. Vybrat vhodné vybavení pro cestování s miminkem může být výzvou,​ proto vám přinášíme několik tipů,⁣ které vám pomohou⁢ vybrat to⁤ nejlepší.

  1. Autosedačka: ⁢Je nezbytné vybrat bezpečnou a certifikovanou ‌autosedačku pro novorozence. Doporučujeme zvolit sedačku, která je vhodná pro​ váhu a ​věk vašeho dítěte. Dbejte‌ také na to, aby sedačka⁣ měla pětibodový bezpečnostní pás⁢ a byla testována podle evropských bezpečnostních standardů.

  2. Kočárek: Kvalitní a ‌pohodlný‌ kočárek⁢ je ⁤nezbytným vybavením ⁢pro pohodlné procházky a cestování ⁣s novorozencem. Zvolte kočárek, který je stabilní, má ‌pohodlnou⁣ matraci ‍a dostatečně velký prostor pro vaše miminko. Dbejte ‌také na to, aby byl lehký a snadno se skládal, což usnadní jeho⁢ přepravu​ v autě nebo ve veřejné⁢ dopravě.

  3. Cestovní postýlka: Pokud plánujete přenocování mimo domov, je ideální si ⁢pořídit⁤ cestovní postýlku. Zvolte takovou, která je snadno skládací, ​lehká a bezpečná pro vaše miminko. Vybírat můžete například mezi postýlkou se sítovými bočnicemi, která vám ‍umožní ⁢sledovat vaše dítě z každé ⁣strany, nebo postýlku s polstrovanými bočnicemi,‌ která⁤ poskytuje ‍větší bezpečí.

Pro pohodlné a bezpečné cestování s novorozencem je‌ důležité vybrat správnou výbavu. Všechny tyto produkty jsou dostupné v různých typech a cenových relacích, takže ​si můžete vybrat takové, které vyhovují vašim požadavkům a ⁢potřebám. Pamatujte, že bezpečnost a pohodlí vašeho dítěte jsou⁣ na prvním místě, ⁤takže investujte‌ do kvalitního vybavení, které vám poskytne klid a jistotu při cestování.
Výživa a kojení:⁣ Nutriční potřeby novorozence a doplňky ⁣pro pohodlné kojení

Výživa a kojení: Nutriční potřeby novorozence a doplňky pro pohodlné kojení

Nejnovější přírůstek do rodiny je vždy neuvěřitelně vzrušující událost! S ⁣příchodem novorozence je však také důležité zajistit, aby měl všechno potřebné pro⁣ zdravý‌ start do života. Jedním z nejdůležitějších‍ aspektů je​ výživa a kojení. Nutriční potřeby novorozence jsou zásadní pro jeho správný ‌růst a vývoj. Pro komfortní a pohodlné ‌kojení jsou k dispozici také různé doplňky, které mohou maminkám zjednodušit tento proces.

Co byste měli ​mít připravené pro příchod miminka? Začneme ‌s⁢ nutričními⁢ potřebami. Matčino mléko​ je pro novorozence nejlepší a obsahuje‌ veškeré‍ důležité živiny, které potřebuje. Je důležité se ujistit, že matka ‍dostává dostatečnou⁣ výživu a pije spoustu ⁣vody, aby mohla produkci ‍mléka udržovat.

Dále je také důležité ‌investovat do⁢ vhodných doplňků pro pohodlné ​kojení. Například podprsenka s podpůrnými vložkami a snadným přístupem k prsům umožňuje mamince kojit s pohodlím​ a bez zbytečného namáhání. Doplňky pro udržování výroby ⁣mléka, jako jsou kojící čaje nebo doplňky⁢ stravy, mohou také pomoci maminkám, které se potýkají ‌s nedostatečnou produkcí mléka.

Výživa a kojení ‍jsou ⁢důležité⁢ aspekty péče o novorozence. Správná nutriční potřeba podporuje růst a zdravý vývoj dítěte, zatímco doplňky pro pohodlné⁣ kojení umožňují‍ maminkám užít si tuto​ vzácnou chvíli bez nepříjemností. Vyberte ⁢si vhodné produkty, které vám pomohou ⁢v⁣ tomto dobrodružství mateřství!
Hračky a oblíbené věci pro ​novorozence: Jaké hračky ​a předměty podporují rozvoj a zábavu⁣ dítěte

Hračky a oblíbené‍ věci⁣ pro novorozence: Jaké hračky a předměty podporují rozvoj a zábavu dítěte

Hračky⁣ a oblíbené věci pro novorozence jsou velmi důležité pro jejich rozvoj a zábavu. Existuje široká škála hraček a​ předmětů,⁢ které mohou pomoci stimulovat smysly a podporovat‌ růst u novorozenců. Hračky a výbava pro novorozence jsou vyrobeny s ohledem na jejich bezpečnost, aby se dítě mohlo ​bezpečně hrát a objevovat svět kolem ​sebe.

Mezi oblíbené​ hračky pro novorozence patří:

  • První hračky na odraz​ světla a zvuk: Tyto hračky mohou pomoci stimulovat ⁣zrak a sluch novorozence.‌ Můžete zvolit hračku se zvukem nebo hračku s příjemnými barevnými světly.
  • Předložky a stahovací hračky: Tyto hračky jsou skvělé pro rozvoj motoriky novorozence. Předložky ⁤mu umožní sahat a⁢ držet předměty, zatímco stahovací hračky ho budou motivovat k pohybu.
  • Hračky‍ na‌ žvýkání: Novorozenci milují hračky na žvýkání, ‌které jim pomáhají, když‍ jim rostou zoubky. Vyberte si hračku s různými texturami, která poskytne relief při⁣ žvýkání.

Kromě hraček⁤ jsou zde i další věci, které⁢ jsou užitečné pro⁢ novorozence:

  • Kočárky a autosedačky: ‍Pro pohodlný a ⁤bezpečný​ převoz novorozence je důležité mít ‍kvalitní kočárek a autosedačku. Vyberte si takový, ​který splňuje všechny ⁣bezpečnostní požadavky.
  • Dětská postýlka:⁣ Je ⁤důležité, aby novorozenec‍ měl pohodlné ⁣a bezpečné místo⁢ k⁤ spánku. Vyberte si postýlku s dostatečným madracem a ochranou proti pádu.
  • Přebalovací pult: Pro snadné přebalování novorozence je nutné mít⁤ k dispozici stabilní a pohodlný přebalovací pult. Přibalte ho k postýlce, abyste měli všechno potřebné při⁢ ruce.

Vybavení​ pro novorozence ⁣je důležité pro jejich komfort a bezpečí. ⁣Vyberte ⁣si hračky a předměty, které podporují jejich růst a rozvoj,‌ a zároveň je⁣ baví. Pamatujte, že​ každé dítě je jedinečné, proto se nebojte vyzkoušet různé druhy ‌hraček, abyste objevili, co se mu nejvíce líbí‌ a baví.
Tipy pro nákup výbavy‍ pro novorozence: Jak optimalizovat náklady ‌a vybírat kvalitní produkty

Tipy pro nákup výbavy pro novorozence: Jak optimalizovat náklady a⁣ vybírat ​kvalitní produkty

Výbava pro novorozence‍ je důležitá součást přípravy na příchod miminka do domova. Je však ⁣důležité vybrat vybavení, které ⁢nejen splní veškeré potřeby ⁣vašeho dítěte,⁢ ale zároveň optimalizuje‍ náklady a zajistí kvalitu.⁤ Zde je několik tipů, jak na to.

  1. Seznamte se s základními potřebami novorozence:⁢ Předtím, než začnete nakupovat, je důležité si ⁢uvědomit, co všechno vaše novorozeně bude potřebovat. Zahrňte⁤ do seznamu oblečení, plenky, postýlku, autosedačku, kočárek, láhve a další drobné vybavení, které bude vašemu dítěti prospěšné.

  2. Prozkoumejte trh a porovnávejte ​ceny:⁤ Než se rozhodnete koupit konkrétní⁤ výrobek,⁢ porovnejte si ceny ​a kvalitu⁣ různých ⁢značek ⁢a prodejců.‌ Nejlevnější varianta nemusí vždy znamenat nejlepší kvalitu. Zároveň se zaměřte na recenze a ‌zkušenosti ostatních rodičů,⁤ abyste si udělali představu, zda⁤ je daný produkt skutečně ⁤kvalitní.

  3. Sázka na univerzálnost a dlouhodobé využití: ‍Investujte⁣ do výrobků, které lze využívat dlouhodobě nebo mají více funkcí. Například ‌postýlka,⁢ kterou‍ lze přeměnit na postel ‌pro batolata, vám ušetří ‌peníze na další nákupy v budoucnu. Stejně tak ⁤i ​multifunkční kočárek, který lze upravit pro různé věkové kategorie dítěte.

  4. Neopomínejte bezpečnost: Při výběru výbavy ⁤pro novorozence ‍je bezpečnost ⁣vždy na prvním místě. Zkontrolujte, zda ​výrobek ⁣splňuje všechny bezpečnostní ⁣normy a požadavky. ‌Kvalitní produkty mají certifikáty a jsou ‍podporovány ​pozitivními recenzemi.

  5. Nezapomeňte na ekologii: V dnešní době je pro mnoho⁤ rodičů důležité také‌ zachování životního prostředí. Zvažte výběr ekologicky šetrných produktů, jako jsou pleny ‌a ​oblečení ⁤vyrobené z organických materiálů. ‍Můžete tak dělat dobrou‌ věc nejen pro své dítě, ale ​také pro planetu.

Optimalizace nákladů a výběr kvalitní produkty pro⁣ výbavu novorozence jsou klíčovými faktory při přípravě na příchod⁢ miminka. S ⁢těmito tipy a radami vám doufáme, že ​usnadníme rozhodování a ​pomůžeme​ vám‍ vybrat to nejlepší‌ pro vaše dítě.

Praktické rady pro péči o novorozence: Co vás⁤ zahrnuje úloha⁢ rodiče a​ jak snadno zvládnout běžné situace

Váš malý zázrak se brzy narodí‌ a je na čase⁢ připravit veškerou výbavu, kterou budete ​potřebovat.⁣ Není nic⁣ důležitějšího než se cítit pohodlně a připraveně na novou‍ rodičovskou roli. Zde je seznam nezbytných věcí, které budete potřebovat⁤ pro příchod vašeho miminka:

  1. Postýlka: Vyberte​ postýlku, která bude bezpečná a pohodlná ‌pro vaše dítě. ‌Nejdůležitější je, aby‍ postýlka splňovala ‍bezpečnostní normy a⁢ měla správnou velikost ‌pro novorozence.

  2. Oblečení‍ a pleny: Nezapomeňte na dostatečný​ počet oblečení a plen. Je ‌lepší mít nadbytek, než ⁤být v nedostatku.⁣ Přírodní bavlněné materiály‌ jsou⁤ nejlepší volbou pro novorozence, jelikož jsou měkké a​ pohodlné na jejich citlivou pokožku.

  3. Lahvičky⁣ a sterilizátor: Pokud neplánujete kojení, budete potřebovat‌ lahvičky⁢ a ‌příslušenství k jejich sterilizaci. Je důležité udržovat veškeré příslušenství, se kterým přichází miminko,‌ čisté a hygienické.

  4. Dětský kočárek: Pro ‍pohodlné vycházky ⁤se svým⁣ dítětem je potřeba spolehlivý a bezpečný​ kočárek. Vyberte si takový, který je​ snadno ovladatelný ⁤a ⁣pohodlný pro⁣ vás i pro malého pasažéra.

  5. Autosedačka: Pokud budete cestovat autem, je⁤ nezbytné mít dětskou autosedačku vhodnou pro novorozence. Autosedačky jsou navrženy tak,⁢ aby poskytovaly ​maximální ochranu během ⁤jízdy.

  6. Hráčky ⁢a plyšáci: I⁢ když novorozenci ‌nejsou schopni hrát se složitými hračkami, je pro ⁤ně důležité mít nějaké jednoduché plyšáky nebo ‍jemné hračky,⁣ které jim poskytnou pocit pohodlí a bezpečí.

Může ‍to vypadat jako hodně věcí, ale s tímto seznamem základní ⁤výbavy budete připraveni na příchod vašeho malého zázračného novorozence. Nezapomeňte také najít si podporu a radu ⁤od‌ rodinných a‌ přátelských kruhů, aby vám ⁢vaše ⁣rodičovská cesta byla ještě krásnější ‌a snazší.
Komunikace se zdravotnickým personálem: Jak získat důležité informace‌ a rady pro⁢ péči⁣ o novorozence

Komunikace se ‍zdravotnickým personálem: ‌Jak získat důležité informace a rady pro péči o novorozence

Komunikace se zdravotnickým personálem je ⁤klíčová pro získání⁣ důležitých informací a rad týkajících se ⁣péče o novorozence. Když se chystáte na příchod miminka, ⁤je důležité⁢ mít správnou⁣ výbavu připravenou. V tomto článku vám poradíme, co všechno budete potřebovat a jak získat‌ potřebné informace od zdravotnického personálu.

Prvním krokem je⁤ zajištění ‌dostatečného zapojení zdravotnických odborníků. Bude vám užitečné navštívit ⁤svého gynekologa nebo porodní asistentku⁣ a konzultovat s nimi vaše obavy a otázky ohledně⁢ výbavy pro novorozence. Důvěryhodné‍ zdroje informací vám mohou poskytnout odpovědi na otázky týkající se péče a vybavení.

Další⁣ možností je přihlásit se na kurz předporodní přípravy, který často organizují nemocnice či ‍porodnice. Tento kurz vám ‌poskytne užitečné informace o ⁢péči o novorozence a také vám pomůže získat důvěru ve své schopnosti pečovat⁢ o⁢ své dítě. Kromě toho můžete využít také vašeho pravidelného těhotenského vyšetření k položení ⁢otázek ohledně výbavy a důležitých rad ​týkajících se ⁢péče ​o novorozence.

Je důležité si uvědomit, že ‍zdravotníci jsou tu pro vás a jsou ochotni vám pomoci. Pokud máte pochybnosti, otázky nebo potřebujete podporu, neváhejte kontaktovat svého lékaře nebo jiného zdravotnického ⁤odborníka. Mějte⁢ na ‌paměti, že spolupráce a komunikace s nimi vám mohou ⁣poskytnout ‍klíčové ‌informace a⁢ rady, které vám pomohou zajistit nejlepší péči⁢ pro vašeho novorozence. Doufáme, že tento článek vám poskytl⁤ užitečné informace o vybavení pro ‌novorozence.‍ Stejně​ jako u mnoha rozhodnutí spojených s příchodem dítěte, je důležité zvážit vaše individuální potřeby⁢ a preference.⁤ Pamatujte, že každé dítě je jedinečné a to se odráží i ve vybavení, kterému dáte přednost.

Zde⁣ jsou klíčové body, které si můžete zapamatovat:

  1. Kočárek a autosedačka jsou základním vybavením pro novorozence.‍ Vyberte si kvalitní a pohodlný model, který⁣ vyhovuje vašim potřebám.

  2. Přebalovací komoda a dostatek plen jsou nezbytné pro snadné a hygienické přebalování.

  3. Prostředky ‍na péči o novorozence, jako jsou‌ tekutiny či ‍mastičky, by měly být vhodné pro jejich citlivou pokožku.

  4. Kočárek a postýlka by měly ⁤splňovat bezpečnostní ⁣normy a⁣ být ⁣pohodlné pro novorozence.

  5. Ujistěte se, že máte‌ dostatek oblečení a⁤ potřebných předmětů pro novorozence, včetně kapesníků, ponožek a deček.

Věříme, že s​ těmito informacemi budete⁤ lépe připraveni na příchod vašeho dítěte. Nezapomeňte, že nejdůležitější ⁢je​ láska, péče ‌a⁤ podpora, kterou⁤ novorozenci potřebují.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *