Co donést do porodnice – Seznam věcí, které nesmíte zapomenout přinést s sebou

Vítáme ⁣vás u našeho⁤ průvodce ‌pro nastávající maminky! ⁣Připravení na ‍odchod‍ do⁢ porodnice ‍je na seznamu priorit​ mnoha ​žen, ale často se všechny důležité věci ⁤mohou splést‌ a pár důležitých položek může být opomíjeno. Zde je seznam ‌věcí, které byste ​neměli zapomenout přinést s sebou ⁣při vašem ​pobytu v porodnici. Od praktických⁣ položek, jako jsou⁢ čisté noční košile a hygienické potřeby, až po ⁢důležité dokumenty a komfortní oblečení ⁢i⁣ pro miminko. Ujistěte‍ se, že ⁢máte ‌vše správně připraveno, abyste se ‌mohli plně‌ soustředit na svou důležitou roli jako novopečená maminka.‌ Naše ⁢doporučení jsou založena⁣ na zkušenostech dalších‌ maminek‌ a jsou určena k ulehčení ⁢vašeho pobytu v porodnici, abyste⁢ si mohly užít ty první vzrušující​ ále momenty s vaším malým​ okouzlujícím přírůstkem do rodiny. Přečtěte si náš článek, abyste ‌se⁣ ujistily, že ‌vše‌ máte​ správně ‌nachystáno pro⁣ ten‌ nezapomenutelný moment.

1. ‌Důležité dokumenty ⁣pro⁢ přijetí⁣ do porodnice: Co ⁣všechno ⁤potřebujete přinést ⁣s sebou na oddělení⁤ porodů

Potřebujete vědět, jaké⁤ dokumenty a věci s sebou musíte donést ⁣do ‍porodnice? Neztrácejte čas hledáním‌ informací na různých místech, ‌protože ‌jsme pro vás připravili jednoduchý seznam ⁢věcí,⁣ které nesmíte zapomenout přinést s sebou na ⁢oddělení ‍porodů.

  1. Doklady totožnosti: ⁢Nejprve byste​ měli mít u sebe doklady totožnosti jak pro vás,⁢ tak⁣ i pro vašeho ⁢partnera. Patří sem občanský průkaz,⁣ cestovní pas,⁢ rodný list a zdravotní karta. Pokud jste cizinci, doneste si⁣ také potvrzení o⁢ povolení⁢ k pobytu.

  2. Gynekologická předpisová dokumentace: Je ⁢důležité‌ mít při⁤ porodu‌ u sebe všechny gynekologické zprávy, ‍ultrazvukové snímky⁣ a výsledky laboratorních testů. To⁤ pomůže lékařům vést váš případ a poskytnout vám nejlepší‍ péči.

  3. Finanční prostředky a pojišťovací dokumenty: Nezapomeňte si ⁢vzít s ‌sebou ​peníze na případné platby a ​také⁢ potvrzení od vaší zdravotní⁢ pojišťovny o tom, že jste⁣ pojištěni a že vaše porodnice je akceptována.

  4. Komfortní⁣ oblečení a hygienické potřeby: Během pobytu v porodnici budete potřebovat pohodlné oblečení, jako jsou noční košile, ⁣prostorné župany ⁢a pantofle. ​Nezapomeňte také na hygienické potřeby, jako⁤ jsou kosmetické výrobky, ⁤zubní pasta,‍ zubní kartáček a ručník.

  5. Nést oblečení‍ a ⁢výbavičku pro novorozence: Pro vaše batole si připravte několik oblečků, plenky, deky a ručníky. ​Mějte⁣ také ⁢s ⁢sebou⁣ autosedačku, ​pokud hodláte použít ⁢auto​ pro⁤ odjezd⁤ z porodnice.

  6. Další⁤ vybavení ‌a​ předměty: Zvažte, zda ⁣si s sebou přinést další předměty, jako jsou polštáře, knížky, mobilní ⁤telefon,​ nabíječky, ⁢digitální‍ fotoaparát nebo ⁤tablet. Bude to vám pomáhat ⁣zkrátit čas‍ během⁤ čekání a​ relaxovat.

Mějte na paměti, že každá porodnice může mít odlišné⁤ požadavky nebo doporučení ohledně toho, co s ​sebou ⁢přinést.⁤ Je proto⁣ nezbytné se předem​ informovat přímo u porodnice, abyste neměli žádné ‍nepříjemné ‍překvapení. Ale s tímto ⁤seznamem‌ věcí už budete mít jednu věc méně na starosti. ⁢Do zásoby,​ přitahující matky!

2. Pohodlné oblečení a hygienické potřeby: Jak se⁤ připravit na pobyt v‍ porodnici a co nezapomenout ⁢zahrnout do​ svého zavazadla

Po příchodu do porodnice je důležité mít⁣ s sebou ⁢správně vybrané oblečení a hygienické⁣ potřeby, ⁢které vám zpříjemní‍ pobyt‍ a pomohou vám cítit se co nejkomfortněji. Zde je seznam věcí, které⁤ nesmíte zapomenout přibalit​ do svého‌ zavazadla:

  1. Pohodlné oblečení: Nezapomeňte si ‍přibalit volné a pohodlné‌ oblečení, ve ⁤kterém se budete cítit pohodlně‌ i během porodu ‍nebo ‌po něm. Doporučujeme ⁤například šaty, volné‌ tričko a kalhoty, nebo speciální třídelní pyžamo​ navržené pro⁣ porodnice.

  2. Podprsenka pro kojení: ⁣Pokud⁢ plánujete⁢ kojit, je důležité přibalit⁤ si podprsenku pro⁣ kojení.‍ Tato podprsenka je navržena tak, aby ⁣vám⁢ poskytla podporu a pohodlí při⁢ kojení vašeho novorozence.

  3. Hygienické potřeby: Zahrňte‌ také ‌do svého⁤ zavazadla všechny nezbytné hygienické potřeby, jako jsou šampon, sprchový gel, zubní pasta a kartáček, deodorant, toaletní⁤ papír a⁣ žínky. Nezapomeňte​ také⁣ na vlastní⁤ ručníky​ a župany pro ‍vás​ a vašeho partnera.

  4. Plenky⁣ a toaletní ⁣potřeby‌ pro novorozence: Buďte⁤ připraveni s dostatečným‍ množstvím ‌plenek a ‌toaletních​ potřeb pro⁤ vaše nové⁢ dítě.‌ Nezapomeňte ‍také na ⁣dětský krém na zadeček a ⁢vlhčené ubrousky.

  5. Oblečení pro‍ novorozence: Nezapomeňte ⁣si⁣ přibalit i oblečení pro vaše novorozeně,⁢ jako jsou body, overaly,​ čepice, ponožky a dekky.⁤ Mějte‍ na paměti, že porodnice ‍může také ⁣poskytnout některé ⁤základní⁢ oblečení pro vaše dítě, ale ​je vždy‍ dobré ‌mít vlastní zásobu.

  6. Pití a svačinu: V​ porodnici ⁣je důležité⁢ zůstávat hydratovaní‍ a energizovaní. Přibalte si ​proto do zavazadla láhev​ na pití a svačinu, která ‍vám dodá energii. Doporučujeme zdravé​ občerstvení, jako jsou ořechy,⁤ ovoce, sušenky nebo energetické⁣ tyčinky.

Mějte na paměti, že každá ⁤porodnice může‍ mít specifické požadavky na to,‌ co si s sebou doneste. Je ⁢proto dobré se⁣ předem informovat a ⁤případně se zeptat svého ⁢lékaře⁣ či​ porodní‍ asistentky na ⁤přesné ‍instrukce. S připraveným ‌zavazadlem⁣ budete mít jednu ⁢starost méně ⁣a ⁤budete‌ si ‌moci užít ten důležitý okamžik ‌přijetí vašeho nového člena ‌rodiny.

3. Seznam ⁢věcí pro pohodu a komfort:‌ Nápady​ na⁣ to, jak si⁣ co ⁣nejlépe zpříjemnit čas v porodnici ‍a při ⁤péči o‌ novorozence

Máte ‌před ⁢sebou ​velký​ a důležitý‌ den ‍– den, kdy se vám narodí miminko. Aby ‌vše probíhalo ​co nejlépe, je důležité dobře⁣ se připravit. Seznam ⁢věcí, ⁢které‍ nesmíte zapomenout přinést s sebou do porodnice, je ‌proto nezbytným⁢ průvodcem pro‌ vaši pohodu a komfort během pobytu v nemocnici.

Co⁤ byste tedy neměli zapomenout? Za prvé, nezapomeňte si přibalit pohodlné oblečení jak​ pro​ vás, tak​ i pro​ vaše ⁢miminko. Měli byste ⁤mít s sebou⁣ teplé ponožky,⁤ aby vám nebyla zima během porodu a ‌při ⁢pobytu v⁢ porodnici. Neméně důležité jsou také volné a pohodlné‍ šaty⁤ nebo ⁤pyžamo, které vám poskytnou dostatečnou pohodu⁢ a usnadní kojení vašeho dítěte.

Další věcí, kterou byste‌ si​ měli nezapomenout ‍přinést, je kosmetická taštička s nezbytnými hygienickými⁢ potřebami. To⁣ zahrnuje šampon,​ sprchový gel, zubní‍ pastu, kartáček ⁣na⁣ zuby⁣ a ⁣další podobné věci,⁣ které vám poskytnou pocit čerstvosti ⁢a pohody během pobytu v porodnici.

Nezapomeňte také na ‌praktické věci,‍ které ​vám‌ usnadní péči ​o novorozence. Můžete si s sebou vzít několik plenek, plenkový pytlík, vlhčené ubrousky, dudlík, oblečení pro ​miminko a další věci, které‍ by mohly ‌být užitečné pro péči‌ o vaše malé ⁤šťastné přírůstky.

Aby váš pobyt ‍v porodnici byl co nejpohodlnější, je dobré ‍si všechny věci, které byste⁣ měli přinést, pečlivě zabalit do ⁤prodyšné​ tašky. Tak bude mít všechno své místo a ​vy se na nic‍ nezapomenete.⁣ Pamatujte,‍ že každý⁢ má⁣ jiné potřeby, takže tento‌ seznam si můžete‌ upravit podle sebe. Stačí, ​když si sednete, ‍promyslíte si, co by ⁣vás mohlo potěšit a ulehčit vám ⁤cestu ke šťastnému mateřství.

4. Nutriční‍ a hydratační ‌potřeby pro maminky: Jak se ⁣správně stravovat a udržovat příjem⁣ tekutin během ​pobytu v ⁤porodnici

Ve chvíli, ⁣kdy se připravujete​ na ‌svůj pobyt ⁤v porodnici, ‍je důležité myslet také ​na​ svou‍ vlastní‍ nutriční a hydratační potřeby. Správná strava a dostatečný⁣ příjem tekutin jsou klíčové pro ‍zajištění ⁢vašeho zdraví a energie v průběhu porodu a po něm. Zde je seznam tipů, jak se správně stravovat a udržovat příjem tekutin během‍ vašeho ​pobytu v porodnici:

  1. Strava: Snažte se jíst vyváženě a zdravě. Zaměřte se na potraviny, ‍které jsou bohaté na‍ živiny, vitamíny a minerály. ⁤Nezapomeňte také na dostatečný příjem⁢ bílkovin, ‍které jsou důležité⁢ pro⁢ rychlé hojení a obnovu ⁤vašeho těla​ po porodu. Můžete⁢ si přinést s sebou malé svačinky, jako jsou ‍ořechy, sušené ovoce nebo ‌müsli​ tyčinky, abyste⁤ měla ⁢potřebnou energii nejen‌ pro porod, ale⁤ i pro zotavení po něm.

  2. Tekutiny: Dbejte na dostatečný​ příjem tekutin, abyste byla hydratovaná. Místo obvyklých slazených nápojů si vezměte s sebou ‌lahvinku ‍s⁣ vodou ‌nebo⁤ neslazený bylinný čaj. ‍Pokud kojíte,‍ je důležité, abyste pili dostatek tekutin, nejen pro sebe, ale⁤ také⁤ pro ⁤tvorbu‌ mléka. Můžete si také přizpůsobit své pitné​ režimy individuálně svému tělu a přání.

  3. Další⁤ tipy: Přineste⁣ si s ‌sebou ⁢malý chladící⁣ box na⁣ skladování potravin a svačin. Můžete také ‍zvážit přinést ⁢si vlastní vitamíny, doplňky stravy nebo ​sušené ovoce‌ jako ⁣zdravou‌ alternativu⁤ k nejrůznějším⁤ svačinkám. Nezapomeňte ​však konzultovat se svým ‍lékařem, zda jsou ‍tyto doplňky vhodné pro vás a váš stav.

Ve⁢ chvíli, kdy se ‌chystáte na svůj pobyt v ⁢porodnici, je důležité⁤ mít na paměti, že správná ‌strava a hydratace⁢ jsou⁤ klíčové pro vaše zdraví​ a pohodu. Přineste si s‌ sebou zdravé a výživné svačinky, aby‍ vaše ⁣tělo⁢ dostalo⁢ potřebnou energii ⁢a živiny. Dbejte na dostatečný pitný režim a nezapomeňte se také​ poradit se svým lékařem ​ohledně vhodných ⁣doplňků stravy. Vaše zdraví‍ je⁤ na⁣ prvním místě,‍ a​ tak jste si ⁣zasloužíte pečovat⁣ o sebe i během svého pobytu v porodnici.

5. Pomůcky pro ⁤nošení​ a⁣ kojení: Praktické doplňky, které usnadní⁢ péči o⁤ dítě po porodu⁤ a pohodlné kojení

V době, kdy⁤ se⁢ připravujete na ‍příchod vašeho malého zázraku,⁢ je důležité si ‍zajistit veškeré potřebné pomůcky pro nošení⁢ a kojení. Tato příručka vám pomůže sestavit seznam věcí, které‌ byste neměli zapomenout vzít s sebou do porodnice. Praktické ‌doplňky jsou klíčové pro​ usnadnění péče ⁣o​ dítě po porodu a pohodlné kojení.

  1. Nosítka nebo šátek​ pro nošení:‍ Nošení je skvělý⁣ způsob, jak⁤ udržovat těsný ​kontakt s vaším dítětem ⁤a zároveň ‍mít volné ruce. Existuje mnoho⁣ typů nosítek, z nichž si ⁣můžete vybrat. Dobré ​je ‍zvolit model, který je pohodlný jak pro vás,​ tak pro vaše ⁣dítě.

  2. Podprsenka ⁢pro kojení: Prostylovatelná, ​pohodlná a funkční podprsenka ‌pro kojení je nezbytná. Vybírejte mezi různými střihy a materiály, které poskytují dostatečnou oporu a⁢ zároveň usnadňují přístup dítěti k‌ prsu.

  3. Podložka na ⁢přebalování: Kvalitní podložka na přebalování⁤ je nutností. Zajistí, že přebalování dítěte bude hygienické a pohodlné,​ zároveň ochrání povrch⁢ od nečistot. Zvolte⁢ takovou, která je⁣ snadno přenosná a umyvatelná.

  4. Láhev ⁣na vodu: V tuto ‍chvíli je ‌pro vás velmi důležité udržovat dostatečnou‍ hydrataci. Vezměte si s sebou⁣ vhodnou ‌láhev na‍ vodu, abyste se mohli kdykoliv‍ osvěžit.⁣ Měli byste mít​ v porodnici ‍přístup k pitné vodě, ⁤ale mít ⁢vlastní láhev‍ bude pohodlnější.

  5. Krém na bradavky: Pro mnoho ​matek může kojení‍ způsobovat nepohodlí a podráždění bradavek. Zajistěte si‍ tedy kvalitní krém ⁢na bradavky, který pomůže​ udržet bradavky zdravé a‌ zvláčněné. Můžete si vybrat mezi přírodními produkty bez ⁢chemických⁢ látek.

Zapamatujte‌ si, že každá žena ⁤je ​jedinečná a‍ může mít jiné ‌potřeby.⁤ Tyto‍ věci jsou však obecně užitečné‍ a mohou vám velmi⁢ usnadnit ‍péči o novorozeně a ⁢kojení. Nezapomeňte ‌si vytvořit seznam předem a postupně sbírat potřebné ⁤věci‍ do porodnice.

6. Bezpečnost a pohodlí novorozence: Jak zajistit bezpečné⁤ a příjemné prostředí ⁣pro vaše ‍dítě ve ‌vlastním pokoji v porodnici

Přivítat⁣ vaše novorozené dítě ve světě je úžasný ‌okamžik ​plný ​emocí a radosti.​ Aby se vaše malé ​dítě‍ cítilo bezpečně a ‌pohodlně ve‌ svém vlastním pokoji v porodnici, je důležité zajistit ‍správné ​prostředí. Zde je seznam ⁢věcí, které​ nesmíte‍ zapomenout přinést s⁣ sebou, abyste zajistili bezpečnost ‍a ⁤pohodlí pro vaše dítě:

  • Přebalovací podložka: Ujistěte​ se, že máte ‍s sebou čistou a dostatečně‍ velkou přebalovací podložku. To ⁢vám pomůže udržet ‌hygienu a pohodlí ​vašeho dítěte při přebalování.

  • Oblečení pro novorozence:⁣ Veškeré oblečení,​ které si pro dítě vezmete,⁤ by mělo ⁤být pohodlné, měkké ⁣a vhodné pro novorozence.‍ Doporučuje se mít s sebou dostatečnou zásobu bavlněných plenek, jednoho kusu​ oblečení na den a teplé kabátky nebo deky pro⁤ ochranu⁢ před⁣ chladem.

  • Přikrývka a⁣ povlečení: Nenechte zapomenout na‌ příjemnou a jemnou přikrývku, která vaše dítě⁣ zahřeje a uklidní. Mějte také s sebou čisté⁢ povlečení, které bude dobře⁣ padnout na ⁣postýlku dítěte.

  • Kočárek a autosedačka: ⁢Po odchodu z porodnice ‍budete‍ potřebovat kočárek⁢ a ⁤autosedačku, ⁢abyste​ mohli ⁢bezpečně přepravit​ svého‌ novorozeného domů. Ujistěte se, ⁣že jste vybrali kočárek a autosedačku, které splňují veškeré​ bezpečnostní standardy a jsou vhodné pro novorozence.

Je důležité mít všechny tyto ‍věci připraveny před porodem, abyste si mohli plně ⁢užít čas se svým novým⁣ přírůstkem ⁤a nemuseli se starat o​ nedostatek nezbytností.‍ Zajistěte bezpečnost a ‌pohodlí pro vaše novorozené dítě ve ​vlastním pokoji⁢ v porodnici a začněte‌ tak svou ‌rodičovskou cestu správnou ⁢nohou.

7.‌ Emocionální ⁣podpora: Důležité faktory pro zajištění péče a podpory střediska porodnictví⁤ při ‍vašem ‌přechodu do mateřství

V ⁤průběhu ​vašeho přechodu do⁤ mateřství je důležité mít k​ dispozici emocionální ‌podporu. Pobyt⁣ v⁢ porodnici může být ​náročný a stresující, a proto je ⁤nezbytné mít po ⁣ruce ‌lidi,​ kteří vám budou⁣ poskytovat‍ podporu ⁤a porozumění. ⁢Zajistěte si, ‍abyste měli k dispozici⁣ tyto klíčové faktory pro zajištění péče⁤ a podpory ve středisku porodnictví:

  • Partner​ nebo‌ doprovod: Mít u sebe partnera ‌nebo ​blízkou osobu, ‌kterou máte‌ rádi a která ⁣vás podporuje,⁢ je velmi‌ důležité. Tato osoba vám může poskytnout emocionální‌ podporu během porodu a⁤ také ⁢vám pomoci ⁣se adaptovat na novou roli rodiče.

  • Porodní asistentka: Mít ‌zkušenou‍ porodní asistentku, která je odborníkem na ‍porod a péči o novorozence, může ‌být velkým přínosem. Tato ​odbornice vás může provázet při porodu, odpovídat na vaše otázky a poskytovat⁣ vám⁣ potřebnou podporu a ⁣rady.

  • Skupina pro ⁢podporu rodičů:​ Být​ součástí skupiny pro podporu rodičů je dalším ​způsobem, jak získat ⁣emocionální podporu od ‌lidí, kteří procházejí⁤ podobnou životní fází jako vy. Cesta do⁤ mateřství ⁣může být náročná i‍ osamělá, a‍ proto je skupina pro podporu rodičů skvělým‍ místem,‌ kde se⁤ můžete setkat s dalšími rodiči,⁣ sdílet své‌ zkušenosti a získat nové ⁢přátele.

Nezapomeňte, ‍že emocionální podpora ⁣je klíčová ‍pro dobrý ‍zážitek z přechodu do mateřství. Vytvořte⁤ si síť podporujících⁤ lidí⁤ a využijte⁤ také nabídky poskytnuté střediskem porodnictví, jako jsou skupiny pro podporu rodičů a⁤ individuální poradenské možnosti. Vaše pohodlí a pohoda jsou​ ve středisku⁤ porodnictví​ prioritou, a proto se‍ nestyďte‍ požádat o jakoukoli formu podpory, kterou potřebujete.

8. Návštěvy ‍a zábava: ‌Jak se ⁣připravit na návštěvy v porodnici a co nabídnout návštěvám pro jejich pohodlí

Příprava na návštěvy v porodnici ‍je ‍důležitá část vašeho pobytu. Je důležité se připravit ⁤na pohodlné a příjemné ⁣prostředí pro‍ všechny návštěvníky. ‍Zde je seznam věcí, které ⁣nesmíte​ zapomenout přinést s sebou pro⁣ vaše návštěvy v porodnici:

  1. Darovatkové‍ koše: Přineste si​ další pozornosti ‍pro⁢ své hosty. Může to být ⁣malý darový koš, který obsahuje něco sladkého, květiny nebo ⁣drobný dárek. Tímto⁤ způsobem si ⁤můžete vytvořit přívětivé⁢ a uvolněné ⁣prostředí pro ​všechny ⁣návštěvníky.

  2. Vaše‌ oblíbené pohoštění: Nezapomeňte přinést s sebou nějaké občerstvení⁣ nebo jídlo, ‍které‌ si můžete sdílet ⁤s návštěvami. Můžete si přinést oblíbené sušenky, ovoce, sýry ‌nebo‌ dokonce malý piknikový koš. Vaše⁤ návštěvy​ budou potěšeny ‌a vybudovaný hlad ‌po porodním procesu.

  3. Karty pro hosty:⁣ Můžete připravit speciální karty ​nebo zápisníky, které vaše návštěvy mohou použít k ‌zapsání svých přání ​či nějaké zábavné vzpomínky. Tyto karty ​mohou být vystaveny ⁤jako ‌památka ⁣z vašeho‍ pobytu v porodnici.

  4. Pohovky a židle: Pro zajištění pohodlí vašich ⁢hostů zkuste ‌přinést do porodnice ⁤nějaké‌ pohovky nebo pohodlné židle. To pomůže udržet atmosféru uvolněnou a‌ vysoce příjemnou.

Pamětihodnosti jsou důležitou⁤ součástí pobytu v porodnici. ​S těmito nápady ​a předměty na seznamu se můžete připravit na​ dokonalé a pohodové návštěvy ve vaší porodnici. Udělejte​ si ⁢představu o svém východisku ⁤pomocí‍ tohoto seznamu a přizpůsobte ⁤si ho dle vašich⁤ potřeb. Děkujeme,‍ že​ jste ⁤si přečetli náš​ článek o​ věcech, které nesmíte zapomenout přinést s sebou do porodnice. ‌Doufáme, že vám poskytl užitečné⁢ informace a pomohl ‌vám zodpovědět⁤ otázky kolem tohoto⁢ důležitého⁤ okamžiku ve vašem životě.

Hlavním​ poselstvím, ⁣které chceme sdělit, je připravenost. Připravte si batoh nebo tašku s věcmi,​ které budete potřebovat ⁣během pobytu v⁢ porodnici. Nezapomeňte na⁣ důležité⁣ dokumenty,‍ hygienické potřeby, pohodlné oblečení, a také​ na věci,⁢ které‍ vám pomohou relaxovat a ⁤udělat⁣ zážitek z porodu příjemnější.

Dalším‍ důležitým ‌bodem je komunikace ‍s lékaři a⁣ personálem ​porodnice. Buďte otevření a upřímní ohledně svých potřeb a přání. Žádejte o ‍podporu a informujte⁤ se o různých možnostech péče, které ‌jsou⁣ vám k dispozici.

A v neposlední⁤ řadě, pamatujte, že ⁤porod je jedinečný zážitek. Buďte ⁢klidní, důvěřujte svému ‍tělu ⁢a pamatujte si, že jste ‌silná a schopná žena. S ⁤vědomím připravenosti a s‌ podporou týmu odborníků kolem vás, můžete s jistotou přivítat nový člen ⁢rodiny.

Přejeme⁣ vám dobrodružný a bezpečný⁣ porod ​a⁣ hodně radosti⁢ s‌ vaším malým zázrakem!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *